Chleb Marathon to pieczywo stworzone z myślą o osobach aktywnych. Zawiera węglowodany, które są głównym i najszybciej działającym źródłem energii oraz białko, które jest niezbędne do budowy mięśni. To szczególnie dobry wybór dla osób aktywnych fizycznie, o dużym zapotrzebowaniu energetycznym i zwiększonej potrzebie regeneracji po wysiłku.
Chleb Marathon zawiera pestki dyni i kawałki jabłek, które podnoszą jego walory smakowe. |
Chleb Marathon i maratończycy
Najlepszym paliwem energetycznym dla biegacza są węglowodany. Zjedzenie wysoko węglowodanowego posiłku na parę godzin przed biegiem poprawia wytrzymałość organizmu w czasie wysiłku. Chleb Marathon zawiera 33,1 g węglowodanów w 100 g pieczywa. Równomiernie uwalniająca się energia to gwarancja nie tylko siły potrzebnej do pokonania całej trasy, ale też lepszy finisz. Do regeneracji mięśni potrzebne jest także białko, które dostarczone do organizmu po wysiłku sprzyja ich regeneracji oraz pomaga zapobiegać popularnym ,,zakwasom". Chleb Marathon zawiera 13,3 g białka w 100 g produktu, co powoduje, że jest świetną bazą do stworzenia posiłku również po treningu. Składniki chleba Marathon: woda, mąka PSZENNA 20%, mieszanka piekarnicza (płatki OWSIANE, śruta ŁUBINOWA, nasiona słonecznika, zarodki PSZENNE, gluten PSZENNY, pestki dyni 0,6 %, sól, mąka PSZENNA, SEZAM, suszone kawałki jabłek 0,3%, zakwas ŻYTNI suszony, mąka ŁUBINOWA, mąka ze słodu PSZENNEGO, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy); mąka ŻYTNIA 16%, pestki dyni 10%, drożdże. Chleb Marathon to produktu tupu Clean Label. Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. |